Woensdag 21 oktober: IVA-cursus

IVA staat voor Instructie Verantwoord Alcoholgebruik. Plattelands Jongeren Steenderen organiseert op woensdag 21 oktober deze cursus en jullie kunnen deelnemen aan deze unieke training! Je leert hoe je biertjes kunt tappen op een leuke èn verantwoordelijke manier.

Zomaar een biertje schenken is er niet meer bij tegenwoordig, de Drank- en Horecawet verplicht iedere vereniging/buurthuis/clubhuis, die een feest organiseert, dat er gekwalificeerd barpersoneel aanwezig is. Gekwalificeerd barpersoneel betekent: een aanwezige leidinggevende die beschikt over de verklaring sociale hygiëne en barvrijwilligers die een instructie hebben gehad over het verantwoord schenken van alcohol. De IVA-instructie is daar een heel goed hulpmiddel voor en is verdeeld in twee delen:

  1. verschillende belangrijke wetten en de werking van alcohol
  2. een aantal praktijksituaties die zich kunnen voordoen bij een feest of in het clubhuis, hoe ga je hier als barvrijwilliger op reageren?

De avond wordt gehouden bij Flophouse in Toldijk en begint om 20.00uur. Er zijn geen kosten aan verbonden als je lid bent van PJS of personeel bent bij Flophouse. Laat deze kans niet schieten, want deze cursus wordt maar ééns in de 5 jaar gegeven en je krijgt een diploma!

Heb jij interesse in een avondje IVA? Geef je dan op! Dit kan op www.humstee.nl of mail naar Jeroen Janssen. Wees er snel bij, want vol is vol.

Geplaatst onder