Harry Muskee overleden.

Harry Muskee (ANP)Treurig nieuws op deze maandagavond. Vlak na ons 40 jarige jubileum is Cuby + Blizzards’ zanger Harry Muskee (70) overleden aan de gevolgen van kanker.

Flophouse heeft zijn naam te danken aan één van de vele hits van Cuby + Blizzards, namelijk ‘Appleknockers Flophouse’. De plaat wordt al decennia lang elke soosavond als laatste nummer gedraaid.

Cuby + Blizzards haalde de Nederlandse Top 40 met onder meer Window of my Eyes en Another Day Another Road. Ook de albums scoorden goed. De lp Groeten uit Grollo kreeg een bijna mythische status en groeide uit tot een verzamelobject.

De band uit het Drentse Grolloo wordt gezien als een van de belangrijkste Nederlandse band uit de jaren zestig. Mainstream hitsucces behaalde de groep nooit, maar Muskee en zijn band bouwde langzaam maar zeker een trouwe aanhang op. Ook Herman Brood maakte nog enige tijd deel uit van Cuby + Blizzards, tot hij wegens drugsbezit enige tijd de bak in draaide. Gitarist Eelco Gelling, een van de steunpilaren van de band, verruilde de band voor een andere succesvolle groep: Golden Earring. Na het uiteengaan van de band ging Muskee onder eigen naam werden, maar begin jaren negentig pikt hij de naam weer op.

(bron: nu.nl / 3voor12)

Geplaatst onder