Streekromanschrijfsters in de Flopbieb!

Op donderdag 18 januari 2018 ontvangt de Flopbieb de streekromanschrijfsters Gerda Geven en Marjon Hoeks. Beide schrijfsters hebben een link met de Achterhoek.

Wie kent de streekroman niet? Meeleven met echte mensen, hun geliefden, het dagelijks leven, hun zorgen en dromen. Gerda Geven en Marjon Hoeks hebben met ‘Een nieuwe start’  – het eerste deel van de Anja Koenders-trilogie – de Nederlandse streek- en familieroman nieuw leven ingeblazen. In 2016 verscheen ‘De belofte’ en in oktober 2017 kwam het derde en laatste deel, ‘Voor altijd’, uit.

Met veel liefde voor het genre schrijven zij over het moderne platteland en over sterke vrouwen van nu. Daarbij behouden zij de waardevolle elementen uit de klassieke streekroman.

Ga met hen in gesprek over hun roman en over de streekroman nieuwe stijl. Verras hen met ideeën voor levensverhalen. Zoals ze zeggen: ‘In ieder leven zit een streekroman’.

Tijdschema:

  • Vanaf 19.30 uur ontvangst van bezoekers met koffie e.d. (koffie en thee is gratis).
  • 20.00 uur eerste deel van de avond; Gerda en Marjon vertellen waarom zij streekromans zijn gaan schrijven en lezen voor uit Voor altijd.
  • 20.30 uur pauze voor een drankje (op eigen kosten) en mogelijkheid tot bezoek Flopbieb.
  • 21.00 uur na de pauze ervaar je, in een interactieve sessie, hoe ieder leven een bron van inspiratie is voor een streekroman.