Streekromanschrijfster in Flopbieb

Op donderdag 8 maart 2018 ontvangt de Flopbieb de streekromanschrijfster Gerda Geven. Gerda is geboren en getogen in de Achterhoek. Ze schrijft deze romans samen met Marjon Hoeks. De avond is van januari naar 8 maart verplaatst vanwege de griep.

Wie kent de streekroman niet? Meeleven met echte mensen, hun geliefden, het dagelijks leven, hun zorgen en dromen. Gerda heeft, samen met Marjon Hoeks, met ‘Een nieuwe start’ – het eerste deel van de Anja Koenders-trilogie – de Nederlandse streek- en familieroman nieuw leven ingeblazen. In 2016 verscheen ‘De belofte’ en in oktober 2017 kwam het derde en laatste deel, ‘Voor altijd’, uit.

Met veel liefde voor het genre schrijven zij over het moderne platteland en over sterke vrouwen van nu. Daarbij behouden zij de waardevolle elementen uit de klassieke streekroman. Ga met Gerda in gesprek over hun roman en over de streekroman nieuwe stijl. Verras haar met jouw ideeën voor levensverhalen, want zoals ze zeggen: “In ieder leven zit een streekroman”.

Tijdschema:

  • Vanaf 19.30 uur ontvangst van bezoekers met koffie e.d. (koffie en thee is gratis)
  • 20.00 uur eerste deel van de avond; Gerda vertelt waarom zij streekromans is gaan schrijven en leest ze voor uit ‘Voor altijd’.
  • 20.30 uur pauze voor een drankje (op eigen kosten) en mogelijkheid tot bezoek Flopbieb
  • 21.00 uur Zal Gerda ons, in interactie met het publiek, laten ervaren hoe ieder leven een bron van inspiratie is voor een streekroman