Alice Garritsen in de Flopbieb!

“Een beerput die geen doofpot werd”

Op dinsdag 28 januari 2020 is Alice Garritsen te gast in de Flopbieb. Zij komt vertellen over haar onlangs verschenen boek “Een beerput die geen doofpot werd”. Het boek speelt in Hengelo (Gld) aan het eind van de 17e eeuw en gaat over een predikant die wordt ontslagen vanwege seksueel wangedrag. Die predikant is de broer van één van de voorouders van de schrijver.

‘Hengelo (Gld)’ en ‘Toldijk’ trouwden destijds geregeld over en weer. En zo kwam het dat er in ieder geval één nazaat van die Hengelose familie in Toldijk terechtkwam. Die zorgde op haar beurt voor nageslacht, zodat ook dit dorp verbonden is aan het in het boek beschreven drama.

De vader van Alice Garritsen is in Toldijk geboren, op slechts 80 meter van de Flopbieb. Alice zelf heeft inmiddels een paar achter-achterneven ontdekt die in Flophouse wonen. Ze schrijft ook voor De Zwerfsteen, het blad van de Historische Vereniging Steenderen. Er verschenen tot nu toe vijf artikelen over verschillende families in Toldijk en omgeving. De vrijwilligers van de Flopbieb organiseren deze avond voor alle belangstellenden uit Tolijk en omgeving. Vanaf 19:30 staat er koffie en thee klaar en om 20:00 begint Alice met haar voordracht. Wilt u zeker zijn van een plaats, dan kunt u uw naam op de intekenlijst in de Flopbieb zetten óf een mailtje sturen naar flopbieb@hotmail.com.

Bij de uitgang staat een bus waarin u een vrije gift kunt doen ter bestrijding van de onkosten.

Programma

  • Vanaf 19.30 uur ontvangst van bezoekers met koffie e.d. (koffie en thee is gratis)
  • 20:00 eerste deel voordracht van Alice Garritsen
  • 20:30 uur pauze voor een drankje (op eigen kosten) en mogelijkheid tot bezoek Flopbieb
  • 21:00 uur Alice vertelt over haar onderzoek naar haar voorouders in Toldijk
  • Rond 21:30 uur afsluiting